Så kommer du igång med en ny guide

Om du vill skapa en ny guide i besökarappen Guide Helsingborg finns det några saker du måste tänka över och ta reda på innan du skickar in ditt förslag till guide.

Läs först igenom informationen på denna sidan. Skicka sedan in ditt förslag till ny guide genom formuläret längst ner på denna sida.

Innehåll

Det är din förvaltning som producerar innehållet till er guide. Text, bild och ljudfiler är krav, men video och länkar är även möjligt att lägga in till varje guideobjekt.

Marknadsföring

Innan guiden lanseras bör du fundera på hur guiden ska marknadsföras. Hur ska besökaren på plats få reda på att det finns en guide? Varje förvaltning ansvarar för att marknadsföra sina guider.

Innan sommaren 2018 kommer kommunikationsavdelningen att marknadsföra appen på lite bredare front. Vill du veta mer om appens marknadsföring kontakta Carl Rydh.

Utlåning av teknik

Eventuellt kan det vara en idé att som på Dunkers kulturhus ha digital utrustning såsom plattor, hörlurar och powerbanks (extrabatterier) till utlåning. Beställning och kostnad av sådan utrustning står din verksamhet för.

Förvaltning

Innan ni gör er guide är det  väldigt viktigt att ni har en plan för hur guiden ska förvaltas efter lansering. Någon behöver vara ansvarig för att uppdatera innehållet och se till att eventuell skyltning sitter kvar. Om en guide inte sköts avaktiveras den i appen av webbenheten.

Statistik

Vi har möjlighet att utläsa en del statistik såsom hur många som öppnat en guide, öppnat ett objekt, tittat på en video eller lyssnat på en ljudfil. Det går att höra av sig till Susanne Paulsson för app-statistik.

Skicka in ditt förslag

Formuläret går till Susanne Paulsson och Madelene Hansson från projektgruppen, som kontaktar dig för att höra mer om din idé. Passar ditt förslag på guide in i Guide Helsingborg får du behörighet i verktyget och utbildning.