Hur kan jag använda databasen?

Stadens förvaltningar, men även föreningar, näringsliv och andra kommuner kan använda databasen på flera olika sätt.

  • Lägg in egna evenemang för att möjliggöra att de visas upp i andras kanaler och når en större målgrupp.

Exempel: Din förening utan egen digital kanal i Helsingborg arrangerar en loppis för ungdomar på Drottninghög under sportlovet och lägger in detta i databasen genom att registrera eventet. Evenemanget godkänns och kan nu visas upp i stadens sportlovskalender, i gymnasieskolornas kalender och i kalendern för vad som händer på Drottninghög med flera.

  • Filtrera databasen till en egen, skräddarsydd, evenemangskalender på er webbplats.

Exempel: Ditt företag i Landskrona som säljer träningstillbehör bygger och visar upp en kalender på din sajt som visar alla evenemang i Skåne som är taggade med träning, friluftsliv, idrott eller hälsa.

  • Båda ovanstående, så att din kalender visar era evenemang, men så att den också kan kompletteras med andra med samma tema, tid eller geografiska område.

Exempel: Du arrangerar en bokcirkel på stadsbiblioteket varje tisdag hela sommaren. Du lägger in evenemanget så att kalendrarna för Helsingborgs stads bibliotek, mittkulturkort.se och infokioskerna ute på stan kan visa upp evenemanget, men har också en egen kalender där du visar upp evenemanget tillsammans med allt annat som är taggat med litteratur, böcker, studiecirkel och kultur.