Flerspråksstöd

På plats- och eventdatabasen är det är möjligt att skifta språk för en sida och läsa om evenemanget på engelska eller tyska.  

Du kan du skifta språk i toppmenyn. Klicka i och välj det språk du är intresserad av.

Så gör du för att lägga in översättningar

Du behöver lägga in texten på olika språk för att kunna byta. Det gör du i högerkolumnen under rubriken Languages.

Klicka på plustecknet bredvid den engelska flaggan, så skapas en ny sida där du kan lägga in texten på engelska. Publicera sidan när du är klar.

Vill du ha texten på tyska? Klicka på plustecknet bredvid den tyska flaggan så skapas en ny sida, där du kan lägga in texten på tyska. Publicera sidan när du är klar.

Ta bort en sida

Har du gjort en svensk och en engelsk version av en text och vill ta bort den engelska texten?

Om du till exempel har gjort en guide i plats- och evenemangsdatabasen går du till Panelen och klickar på Guider. Har du gjort en sida på en sajt går du till Panelen och väljer Sidor.

För att kunna ta bort en språkversion behöver du se vilka som finns. Det gör du genom att klicka på Show all languages, så visas språkversionerna i en lista.

Bocken längst till höger i listan visar vilket språk sidan är översatt till. Du ser på flaggan vilket språk det gäller.

Leta upp den sida du vill ta bort i listan. Klicka på sidan för att öppna den och gå in i redigera läge. Klicka därefter på länken Ta bort för att ta bort den språkversion du inte vill ha.

Funktionen är inte helt utvecklad än. Det innebär att den som använder sajten inte kan se om en sida finns på andra språk än svenska.